Το Online Video είναι το μέλλον του Content Marketing!

Στις 24/04/2024

Αν βρισκόμασταν στο μέλλον, φαντάζεστε τον εαυτό σας να διαβάζει αυτό το άρθρο ή να το βλέπει σε video; Πρόκειται για μία αληθινά εύστοχη ερώτηση, αν λάβετε υπόψη σας τη θεαματική άνοδο που σημειώνει σήμερα το online video στα social media. Το YouTube αποκτά περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο επισκέπτες το μήνα -ποσοστό μεγαλύτερο από όλα τα social media, με εξαίρεση το Facebook. Σύμφωνα με έρευνες, υπολογίζεται ότι έως το 2017, τα videos που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο θα κατέχουν το 69% του συνολικού web traffic. Τo online video είναι το μέλλον του content marketing.
Οι έρευνες

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι όλο και περισσότερες εταιρείες ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του video, τη στιγμή που το 64% των marketers χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο, ώστε να αναπτύξουν τις στρατηγικές τους. Αυτό που κάνει το video τόσο ελκυστικό είναι το γεγονός ότι πετυχαίνει, ταυτόχρονα, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του κοινού. Ποιο άλλο είδος περιεχομένου μπορεί να το κάνει αυτό;
Η εμπλοκή του κοινού

Εμπλέκοντας το κοινό σας στα video πετυχαίνετε να αυξήσετε τις προβολές, αλλά και να κερδίσετε νέα leads στην ιστοσελίδα σας. Όμως, να λαμβάνετε πάντα υπόψιν σας τις ανάγκες του target market που έχετε ορίσει, γιατί μόνο έτσι το κοινό θα σας αναζητήσει και θα αφιερώσει δημιουργικό χρόνο στο site σας. Ένα video που δεν υπολογίζει το προφίλ των πελατών που στοχεύει και τα trends της εποχής του, ισοδυναμεί με μία “τρύπα στο νερό”. Επομένως, στην επόμενη online video καμπάνια ή τη στρατηγική SEO που θα σχεδιάσετε, εντάξτε στοχευμένα videos με ποιοτικό content.
Ευκαιρίες στις μικρές επιχειρήσεις

Το online video marketing απευθύνεται εξίσου και στις μικρές επιχειρήσεις; Προφανώς! Tα τελευταία χρόνια, το κόστος της παραγωγής video έχει μειωθεί σημαντικά και, επίσης, δεν χρειάζεται να είστε experts, για να μάθετε να δημιουργείτε καλαίσθητα videos. Εφαρμογές όπως το Vine παρέχουν τη δυνατότητα να ανεβάσετε videos με ελάχιστο χρόνο 6 δευτερολέπτων, αυξάνοντας σημαντικά τις δυνατότητες σας με μικρό budget και, προχωρώντας, έπειτα σε online video marketing καμπάνιες.
Τα social media σας διαφημίζουν

Δημοσιεύστε τα videos σας στα social media, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφημίσετε τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Αξιοποιήστε, λοιπόν, τις δυνατότητες κάθε μέσου και φροντίστε να είστε ενεργοί στη σελίδα σας. Για να το καταφέρετε αυτό, θα πρέπει να κρατάτε ένα πρόγραμμα αναρτήσεων και να το τηρείτε, ώστε οι ακόλουθοί σας να παραμείνουν πιστοί σε εσάς. Μετά από κάθε ανάρτηση video αφήστε τους χρήστες να μοιραστούν το υλικό σας με άλλους. Από εδώ και πέρα, αυτοί αναλαμβάνουν τη διαφήμιση των videos για εσάς.
Τα videos μονοπωλούν στις mobile συσκευές

Μην αμελείτε τις mobile συσκευές. Τα περισσότερα video views αποκτώνται σε mobile περιβάλλοντα, όπως smartphones και tablets, οπότε ενσωματώστε τα videos σας σε responsive websites, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση σε κάθε τύπου οθόνη.
Συμπέρασμα

Οι online video καμπάνιες θεωρούνται σήμερα εξαιρετικά αποτελεσματικές στον χώρο του Content Marketing. Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να δείτε τις επισκέψεις της ιστοσελίδα σας να αυξάνονται δυναμικά, ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που προσφέρει το video. Ακολουθήστε τις προτάσεις της Develop Greece και κάντε το online video όχι μόνο μέλλον του content marketing, αλλά και μέλλον της δικής σας επιχείρησης.

 

Πηγή: developgreece.com