Το Instagram συμβουλεύει μερικά προφίλ για το πόσο συχνά να δημοσιεύουν, δείχνοντάς τους το τρόπο λειτουργίας του αλγορίθμου.

Στις 29/03/2024

Το Instagram τους τελευταίους μήνες έχει μοιραστεί ιδιωτικά συγκεκριμένες οδηγίες με ορισμένα προφίλς σχετικά με το πόσο συχνά δημοσιεύονται στην πλατφόρμα και ποιοι τύποι αναρτήσεων θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να αυξήσουν τον αριθμό των ακολούθων και τα ποσοστά αφοσίωσης. Τρεις instagrammers δήλωσαν στο Business Insider ότι είχαν επικοινωνήσει με το Instagram τους τελευταίους τρεις μήνες και είτε είχαν συναντηθεί με έναν εκπρόσωπο ένας προς έναν ή συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο όπου τους δόθηκαν τέτοιες συμβουλές. Όλοι είπαν ότι το Instagram πρότεινε μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και ότι χρησιμοποιούν ολόκληρη τη σουίτα των προϊόντων Instagram: αναρτήσεις σε reels, stories και βίντεο IGTV.

Αυτή η καθοδήγηση ήταν μια σπάνια ματιά από το Instagram σχετικά με το πώς μπορούν να αναπτυχθούν οι επιρροές στην πλατφόρμα και πώς λειτουργεί ο μυστηριώδης αλγόριθμος του. Αλλά διατέθηκε μόνο σε συγκεκριμένους δημιουργούς πίσω από κλειστές πόρτες. Το Instagram δεν έχει μοιραστεί αυτές τις συμβουλές δημόσια και αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες στο Business Insider. Το Business Insider άρχισε να μιλά με δημιουργούς σχετικά με την καθοδήγηση σχετικά με την ανάρτηση του Instagram μετά από μια ανάρτηση ιστολογίου από την καλλιτέχνη και την ιδιοκτήτρια μικρών επιχειρήσεων, Rachel Reichenbach, στην οποία εξήγησε τις συστάσεις περιεχομένου που της έδωσε πρόσφατα η Instagram, έγινε viral στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι συνομιλίες του Business Insider με αρκετούς influencers που είχαν συναντηθεί με εκπροσώπους του Instagram έδειξαν ότι υπήρξε καθοδήγηση και ήταν μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της εταιρείας κοινωνικών μέσων και όχι συγκεκριμένη για το Reichenbach. Η Reichenbach είπε ότι επικοινωνήθηκε με έναν εκπρόσωπο από την ομάδα συνεργασιών του Instagram το Νοέμβριο για μια συνεδρία «one-on-one» σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης του λογαριασμού της χρησιμοποιώντας το Reels, τη λειτουργία βίντεο μικρής μορφής του Instagram που ανταγωνίζεται το TikTok. Το Instagram της έχει περισσότερους από 73.000 ακόλουθους και παίζει σημαντικό ρόλο στην επιχείρησή της. Ήρθε προετοιμασμένη με τις δικές της ερωτήσεις, είπε. Ιδιαίτερα, ήθελε να μάθει γιατί η εμπλοκή της μειώθηκε.

Η απάντηση του εκπροσώπου του Instagram, είπε η Reichenbach, ήταν ότι ο αλγόριθμος της πλατφόρμας επιβράβευσε τους δημιουργούς με βάση τους τύπους περιεχομένου που δημοσίευσαν και τη συχνότητα δημοσίευσής τους. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος έδωσε συγκεκριμένες συστάσεις για το πόσο θα έπρεπε να δημοσιεύσει. Αυτό συνέστησε το Instagram, σύμφωνα με την Reichenbach: 3 αναρτήσεις σε την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων των κυλίνδρων σε ροή ή των δημοσιεύσεων IGTV) 8-10 ιστορίες την εβδομάδα (και τουλάχιστον 2 ανά ημέρα) 4-7 τροχούς την εβδομάδα 1-3 IGTV την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένου του Instagram Live) «Όταν άκουσα για πρώτη φορά τα ιδανικά ποσά, έπρεπε να σταματήσω να γελάω δυνατά», δήλωσε η Reichenbach στο Business Insider. Είπε ότι ένιωθε ότι ο όγκος του περιεχομένου ήταν «μη ρεαλιστικός». Δεν ήταν η μόνη influencer που ένιωθε έτσι.

O υπεύθυνος περιεχομένου Lissette Calveiro είπε στο Business Insider ότι του δόθηκε επίσης πρόσφατα συγκεκριμένες συστάσεις από το Instagram σχετικά με το πόσο συχνά δημοσιεύονται. Ήταν παρόμοια με αυτά που είπε η Reichenbach , είπε ο Calveiro. Τον Οκτώβριο, το Instagram κάλεσε τον Calveiro σε ένα εργαστήριο στο πλαίσιο του προγραμματισμού της εταιρείας Hispanic και Latinx Heritage Month. Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης, το Instagram παρουσίασε τις συμβουλές δημοσίευσής του σε διάφορους influencers «Ήμουν σαν,« Ω, εντάξει, είναι ωραίο να το ακούω, αλλά αυτό είναι πολύ αδύνατο », είπε ο Calveiro. “Νομίζω ότι αν είστε δημιουργός περιεχομένου πλήρους απασχόλησης, σίγουρα έχετε περισσότερο χρόνο να το κάνετε, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο.”

 

Source: wearemedia.gr